Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Camera inspectie riool

RTK heeft verschillende camera’s voor inspectie van het riool met een diameter vanaf 32mm tot en met 1000mm . Met behulp van deze riool camera inspectie kunnen RTK-medewerkers direct constateren of er een probleem is en wat de aard ervan is. In alle camera’s is een opsporingszender gemonteerd. Hierdoor is de exacte locatie van een storing op te zoeken. Het is mogelijk ter plaatse opnames te maken van een camera inspectie van het riool en deze op USB te zetten.

Op basis van de opnames kan RTK een rapport opstellen. Daarin worden de ligging en de staat van het leidingstelsel nauwkeurig beschreven. Eventuele knelpunten in de leiding zijn dan gemakkelijk terug te vinden. RTK kan ook situatiefoto’s maken en deze digitaal leveren.

RTK gebruikt de volgende camera’s:

Mini-camera

Dit is een camera voor inspectie van een riool/afvoer met kleinere diameters. Bijvoorbeeld een doucheafvoer, keukenafvoer of condenswaterafvoer van een cv-ketel.

Camera voor huisaansluitingen

Met deze camera zijn leidingen te inspecteren met een diameter van 50mm tot en met 125mm. Voor langere en grotere lengtes kunnen wij tot 90 meter inspecteren. Het gaat hier bijvoorbeeld om de afvoer van het toilet, de hemelwaterafvoeren en de aansluiting naar het gemeenteriool toe.

Rijdende camera voor inspectie van riolen

Voor de inspectie van rioolleidingen van DN 150 mm. en groter is er een zelfrijdende camera met een bereik van maximaal 300 meter. Deze camera staat los in de bus en kan desgewenst meegenomen worden naar moeilijk bereikbare plekken. De kop van deze camera kan roteren. Ook is er een mogelijk tot inzoomen, om schades zeer duidelijk in beeld te brengen. Een hellingshoek van een rioolstreng kan in kaart worden gebracht door de ingebouwde laser. De rapportages van de camera kunnen worden aangeleverd in sufrib, ribx en pdf.

Kunnen wij iets voor je betekenen? Neem dan contact met ons op!

Onderstaand kan je een filmpje bekijken van de inspectie van een duiker. Voor meer video’s kunt u een kijkje nemen op ons YouTube kanaal.

Chat openen
Buiten werktijden en geen spoed app ons!