Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Camera inspectie van riolen

RTK heeft verschillende camera’s voor het inspecteren van rioolleidingen met een diameter van 32mm en groter. Met behulp van deze camera’s kunnen RTK-medewerkers direct constateren of er een probleem is en wat de aard ervan is. In alle camera’s is een opsporingszender gemonteerd. Hierdoor is de exacte locatie van een storing op te zoeken.

Het is mogelijk ter plaatse opnames te maken van een inspectie en deze op USB te zetten. Op basis van de opnames kan RTK een rapport opstellen. Daarin worden de ligging en de staat van het leidingstelsel nauwkeurig beschreven. Eventuele knelpunten zijn dan gemakkelijk terug te vinden. RTK kan ook situatiefoto’s maken en deze digitaal leveren.

RTK gebruikt de volgende camera’s:

Mini-camera
Dit is een camera voor het inspecteren van kleinere diameters. Bijvoorbeeld een doucheafvoer, keukenafvoer of condenswaterafvoer van een cv-ketel.

Camera voor huisaansluitingen
Met deze camera zijn leidingen te inspecteren met een diameter van 50mm tot en met 200mm. Het gaat hier bijvoorbeeld om de afvoer van het toilet, de hemelwaterafvoeren en de aansluiting naar het gemeenteriool toe.

Rijdende camera 
Voor het inspecteren van rioolleidingen van DN 150 mm. en groter is er een zelfrijdende camera. Deze camera staat los in de bus en kan desgewenst meegenomen worden naar moeilijk bereikbare plekken. De kop van deze camera kan roteren. Ook is er een mogelijk tot inzoomen, om schades zeer duidelijk in beeld te brengen. Een hellingshoek van een rioolstreng kan in kaart worden gebracht door de ingebouwde laser.